Actualitate

Doar cu programare la ghișeele SPIT

Conform reprezentanților SPIT, prezentarea la ghișeele agențiilor fiscale se face exclusiv în baza unei programări, care se realizează accesând secțiunea Servicii online/Programare la ghișee. De asemenea, programarea se poate face și prin intermediul aplicației e-Tax mobile SPIT. De menționat este că încasarea obligațiilor fiscale se realizează în toate agențiile, fără programare la casieriile special amenajate. În continuare se pot depune documente prin mijloacele electronice la distanță, respectiv, platforma online e-Tax sau prin intermediul adreselor de e-mail ale instituției.

Operațiunile fiscale ce sunt soluționate la ghișeele instituției, doar în baza programărilor efectuate, sunt:

– impunerea/scoaterea bunurilor mobile/imobile în/din evidențele fiscale;

– emiterea certificatelor de atestare fiscală;

– consilierea fiscală;

– recalcularea impozitelor/taxelor.

Pentru operațiunile sus-menționate, contribuabilii se pot adresa următoarelor agenții:

  • Agenția fiscală nr. 1, Bd. Tomis nr. 391;
  • Agenția fiscală nr. 3, Str. Ștefan cel Mare nr. 36-40;
  • Agenția fiscală nr. 4, Str. Soveja nr. 104, bloc nr. 44, parter;
  • Agenția nr. 6, Bd. Tomis nr. 112.

Operațiunile de încasare a obligațiilor fiscale datorate bugetului local, sunt asigurate în toate agențiile fiscale, fără programare, la casieriile special amenajate, în baza bonurilor de ordine eliberate de sistemul electronic de dirijare și ordonare.

Pentru soluționarea situațiilor de natură fiscală, contribuabilii se pot adresa instituției, de luni până vineri, în intervalul orar 8:30 – 16:30.

Pe această cale, instituția readuce în atenție și recomandă utilizarea serviciilor publice online, rapide și sigure, puse la dispoziție pe website-ul instituției www.spit-ct.ro prin intermediul platformei de impozite și taxe e-Tax SPIT.

Disponibilă atât în varianta desktop, pe www.spit-ct.ro, cât și în varianta e-Tax Mobile SPIT, pe dispozitivele mobile, prin descărcarea aplicației, din AppStore sau Google PlayStore, platforma poate fi accesată de oriunde, în orice moment.

Contul de utilizator și parola pot fi obținute prin completarea unei cereri online, pe www.spit-ct.ro sau la orice ghișeu al instituției.

Related Articles

Back to top button