Actualitate

Acibadem, simpozion la Constanța

Spitalul Acibadem din Turcia a organizat, împreună cu Facultatea de Medicină din cadrul Universității Ovidius Constanța, un simpozion cu tema „Actualități în tratamentul cancerului colorectal”.

Au fost prezenți peste 80 de medici inclusiv medici din cadrul Departamentului de Oncologie Gastrointestinală al Spitalului Acibadem Atakent. Specialiștii au avut oportunitatea să discute noile metode de diagnosticare și tratament al cancerului colorectal. Departamentul de oncologie gastrointestinală din cadrul spitalului Acibadem Atakent oferă servicii complete, multidisciplinare de diagnosticare și tratament, personalizate în funcție de patologia și necesitățile fiecărui pacient. Spitalele Acibadem dispun de cele mai noi, moderne și inovatoare mijloace medicale și tratamente de cea mai înaltă calitate, oferite pacienților prin intermediul celor mai buni medici specialiști în domeniu.

„În special chirurgia oncologică și în mod special cea a cancerului de colon se dezvoltă rapid și în acest domeniu, atât din punct de vedere al tratamentului medicamentos, al tratamentului chimioterapeutic, cât și în domeniul chirurgiei. Sunt foarte multe noutăți, iar printre acestea avem chirurgia robotică, chirurgia laparoscopică, deci tehnicile chirurgicale se dezvoltă. Noi aici, cele două instituții, dorim să ne împărtășim aceste experiențe tehnice și să le ducem mai departe”, a declarat prof. dr. Erman Aytac, medic chirurgie generală.

„Cred că este foarte bine venit întrucât patologia oncologică colorectală și nu numai este în creștere și o vedem cu toți în secțiile noastre de chirurgie având pacienți din ce în ce mai mulți și aceasta face ca actualitățile și upgradeurile care trebuie să le avem cu privire la controlul și la managementului acestei maladii deosebite și anume cancerul să-l facem cât mai des posibil pentru a avea rezultate cât mai bune pentru pacienții noștri”, a declarat conf. univ. dr. Daniel Costea, medic șef Clinica de Chirurgie SCJU Constanța.

Simpozionul a fost primul eveniment dintr-o întreagă serie pe care Universitatea Ovidius Constanța, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța și Spitalul Acibadem din Turcia intenționează să le organizeze în Constanța.

Related Articles

Back to top button