Uncategorized

Recuperare medicală de succes după operație de coxartroză, la Spitalul „Sfântul Sava” din Pantelimon

Am făcut un an de zile kinetoterapie pe la diverse centre cu ștaif și acum, după ce am stat internat aici, îmi dau seama că Spitalul de Recuperare Medicală Sfântul Sava este mult peste aceste centre. Văd că sunt alte exerciții și sunt făcute altfel. Condițiile sunt foarte bune. Eu nu mă laud, dar vin de undeva de departe și sunt obișnuit cu condiții de top. Cu toate acestea, aici, la Spitalul Sfântul Sava, am găsit condiții foarte, foarte foarte bune, mult peste așteptări.

Primul căruia îi recomand să mai stea o săptămână la recuperare medicală sunt eu, apoi și altora. Cunosc la un nivel foarte apropiat un alt centru de recuperare, tot așa lângă București, dar Spitalul Sfântul Sava este peste acela.

Acum stau să mă gândesc dacă să îmi suplimentez internarea cu o săptămână sau două, să vă spun de ce: mă duc eu acasă, să urc 17 trepte într-o parte, 12 trepte să cobor în altă parte, nu mă servește nimeni, nu vine nimeni de 50 de ori să-mi ia tensiunea și temperatura, să mă întrebe cum mă simt. Nu, mai bine, stau aici?!”, spune unul dintre pacienții Spitalului „Sfântul Sava”, internat pentru recuperare medicală după operația de coxartroză.

Coxatroza este provocată de deteriorarea stratului protector al articulației șoldului. Măcinarea lentă și ireversibilă a acestui strat protector provoacă imobilitate și dureri ce ajung să devină insuportabile. Intervenția chirurgicală este singura soluție, pentru fazele avansate ale bolii, prin protezarea totală a șoldului. Această operație presupune înlocuirea articulației deteriorate cu una artificială, care să elimine durerea. Îmbunătățirea mobilității și reluarea activităților obișnuite, de zi cu zi, este posibilă însă doar prin recuperare medicală, cu ședințe multiple de kinetoterapie, fizioterapie și masaj terapeutic.

Spitalul de Recuperare Medicală „Sfântul Sava” oferă pachete de recuperare medicală intensivă, 7 zile din 7, inclusiv pe perioada weekendului și a sărbătorilor legale. Recuperarea medicală este asigurată pentru orice tip de afecțiune – recuperare ortopedică, recuperare respiratorie, recuperare neurologică, recuperare după AVC și după orice tip de intervenție chirurgicală.

Programul intensiv de recuperare medicală include zilnic câte 2 ședințe de kinetoterapie, 2 ședințe de fizioterapie și masaj terapeutic, în funcție de diagnosticul și starea pacienților.

Spitalul este dotat cu peste 150 de echipamente medicale inovative, de ultimă generație, multe dintre acestea găsindu-se aici în premieră pentru România.

Date de contact ale Spitalului de Recuperare Medicală „Sf. Sava”:

Related Articles

Back to top button