Actualitate

Ce înseamnă să fii persoană vârstnică în România? Aceasta a fost tema activității desfășurate la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

Ce înseamnă să fii persoană vârstnică în România? Aceasta a fost tema activității desfășurate la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța.
Întâlnirea a debutat cu vizionarea unui documentar tematic, apoi seniorii au povestit despre dificultățile cu care se confruntă în această etapă a vieții. Problemele de sănătate sunt cele mai apăsătoare, apoi pierderile multiple pe care le-au suferit  de-a lungul vieții și care  și-au lăsat amprenta asupra fiecăruia.
Pentru cei mai mulți, perioada copilăriei a fost marcată de lipsuri economice, dar  „eram fericiți…eram mulți și lipsiți de griji…”.
Vârstnicii au purtat apoi un dialog imaginar cu varianta lor mai tânără, i-au dat sfaturi și au asigurat-o că a făcut alegeri bune în viață : „Nu aș schimba nimic”, a spus o doamnă trecută de 80 de ani.
Am descoperit și care este secretul longevității : o viață activă. „Eu fac mișcare, citesc, împletesc…nu mă doare nimic”, ne-a împărtășit o altă doamnă în vârstă de 92 de ani, aflată într-o stare excelentă.

Related Articles

Back to top button