Actualitate

Proiectul trenului metropolitan, declarații importante

Atât consilierul județean USR, Semiran Abdurefi, dar și Cristina Rizea, deputat PSD au făcut declarații în privința proiectului trenului metropolitan. Iată ce declară Semiran Abdurefi:

 „Așa cum v-am informat de-a lungul timpului cu privire la activitatea și proiectele asumate și promovate de către consilierii judeteni USR, în urma licitației deschise pentru elaborarea studiului de oportunitate pentru implementarea unei rețele de transport public feroviar de tip tren metropolitan la nivelul județului Constanța, Rheinbrucke SRL a fost declarată firma câștigătoare! După semnarea contractului, Rheinbrucke SRL va avea 6 luni să elaboreze acest studiu care va sta la baza proiectului de tren metropolitan al județului Constanța.

Reamintim faptul că acest proiect va avea 3 linii principale: Linia de Nord: Constanța – Năvodari/Corbu, Linia de Sud: Constanța – Mangalia/ 2 Mai,

Linia de Vest: Constanța – Medgidia/Cernavodă, cu dezvoltarea ulterioară a noi conexiuni cu puncte importante din judetul Constanța, cum ar fi Aeroportul Mihail Kogălniceanu.

Proiectul va fi realizat etapizat, vor fi folosite fondurile europene pentru a acoperi cea mai mare parte a costurilor și va reprezenta cel mai mare proiect de transport public județean din istoria Constanței. Ne ținem de cuvânt, așa cum am promis când ne-am implicat politic!”, declară Semiran Abdurefi, consilier județean USR.

De cealaltă parte, iată ce declară deputatul constănțean PSD, Cristina Rizea:

Nu am ce să comentez prea mult pe seama minciunilor la adresa mea pe care le debitează unii foști colegi referitor la proiectul trenului metropolitan. Că așa e la noi în politică: dacă o idee e la început toți râd de ea, dar când e pe val și e singurul proiect cu care Constanța iese acum în evidență, mulți se trezesc că e ideea lor.  Practica asta e la fel de veche ca USR Constanța.

Ce uită ei să spună este că ideea a apărut în societatea civilă, la Năvodari și Constanța, în 2018, oameni care din 2019 s-au alăturat PLUS Constanța tocmai pentru ca acest proiect să devină realitate, oameni cu care de atunci lucrez în strânsă colaborare pe acest proiect pe care am promis din ianuarie 2019, că îl voi sprijini din toate puterile mele. Și asta am făcut. Din acest motiv am insistat să fac parte din Comisia de Transporturi. Am tocit holurile Ministerului Transporturilor și în mandatul lui Drulă care m-a ignorat și în mandatul lui Grindeanu care a zis, da, facem, dovadă că detaliile proiectului MT pe ruta Constanța-Năvodari-Corbu sunt preluate din draftul lucrat de mine și echipa mea. Și da, e adevărat, nu am colaborat cu Petre Enciu pe acest proiect, pe care l-a considerat derizoriu încă de la început și de care a zis că nu ne trebuie până mai de curând când a descoperit că pe bune, se va face, și wow, nu-i mai aplauda nimeni. Ba mai și rămâneau fără o felie de lins. La fel s-a lăudat și când a pus bomboana pe coliva Spitalului Regional Constanța care se zbate acum între două studii de fezabilitate plătite din banii constănțenilor când se putea face din fondurile europene la fel ca cele de la Iași sau Craiova. N-a fost în stare să planteze doi copaci pe marginea drumului, un alt proiect al partidului său, unul din puținele depuse în patru ani de mandat, de înființare a perdelelor forestiere. Ba, a mai făcut praf și ideea de transport intrajudețean și i-a ținut pe bieții elevi fără decont.

Foarte bine că au demarat studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan. Trebuia să o facă de acum patru ani, de când eu și echipa mea am fost la CJ să discutăm de proiect, că d-aia era vice userist, acolo, din 2020, să facă, nu să râdă de idee și să vină acum să se laude cu ea, de parcă 3 ani de zile s-a dus la muncă ca să aibă de unde să se întoarcă acasă. Iar la CJ, discuțiile mele au fost, cu Mihai Lupu, că vicele userist Enciu oricum era apă de ploaie. E bune că se face și acum, în al 13-lea ceas. Putea să fie gata de acum 4 ani. Doamne ajută să vedem și trenul pe șine cât mai curând!”, declară Cristina Rizea, deputat PSD.

Related Articles

Back to top button