Politica

Nou sens giratoriu

Au început deja lucrările pentru reconfigurarea totală a zonei intersecției bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu Aurel Vlaicu. Primăria Constanța anuntă că lucrările vor fi complexe, se vor executa etapizat și au drept scop fluidizarea traficului rutier și creșterea gradului de siguranță a conducătorilor auto.

Proiectul amplu derulat de Primăria Constanța a fost realizat în baza studiilor de trafic. Întreaga zonă de la intersecția bulevardelor Alexandru Lăpușneanu cu Aurel Vlaicu va fi reconfigurată, zona carosabilă va fi extinsă, se vor monta borduri pentru delimitare și se va construi un hub pentru transportul în comun.

Practic, va fi relocat sensul giratoriu din jurul fântânii arteziene în formă de păpădie, aceasta urmând a fi păstrată, dar reîncadrată într-o zonă nouă de spațiu verde. De asemenea, va fi reabilitată și zona cuprinsă între bulevardul Alexandru Lăpușneanu și bulevardul Aurel Vlaicu.

Proiectul este unul complex și este corelat cu reconfigurarea intersecției bulevardelor Alexandru Lăpușneanu și Aurel Vlaicu. Reconfigurarea este inclusă în planul de mobilitate aferent proiectului de reabilitare a bulevardului Alexandru Lăpușneanu. De altfel, toate aceste măsuri, corelate cu lucrările din cadrul proiectului „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și Stațiunea Mamaia“, urmăresc fluidizarea traficului rutier pe cele trei bulevarde importante ale Constanței: Alexandru Lăpușneanu, Aurel Vlaicu și Mamaia. Finalizarea lucrărilor este programată înaintea începutului sezonului estival, dacă condițiile meteorologice vor fi prielnice.

Reprezentnații administrației locale fac apel către toți conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră și să manifeste atenţie sporită în zona în care se efectuează lucrări.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button