Actualitate

Adoptă un cățel!

La Adăpostul Public de Animale Abandonate Constanța, peste 350 de căței își așteaptă stăpânul. Aceștia beneficiază de protecția, îngrijirea și atenția personalului de specialitate, însă nimic nu se compară cu un cămin primitor, permanent și o șansă la iubire necondiționată. Dacă vreți un prieten blănos, loial și iubitor, trebuie să știți că toate adopțiile sunt gratuite.

În prezent, peste 350 de căței aflați la Adăpostul Public de Animal Abandonate Constanța au nevoie de o familie iubitoare și un cămin. Adopția este gratuită, așa că dacă vă decideți să faceți acest pas, sunteți așteptați la adăpostul de pe strada Câmpul cu Flori nr. 11, luni, marți, miercuri și vineri între orele 10 și 14, iar joi între orele 9:30 și 17:30.

De asemenea, trebuie să știți că adopția câinilor se realizează doar după ce ați prezentat un act de deținere a spațiului din care să rezulte condițiile corespunzătoare de creștere și asăpostire a câinilor, o dovadă a resurselor materiale pentru creșterea și întreținerea câinilor, dar și acordul asociațiilor de proprietari sau, după caz, al vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini. Patrupezii vor fi încredințați spre adopție numai după ce au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați intern și extern, vaccinați antirabic, sterilizați, identificați prin microcipare și înregistrația în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân. Personalul de specialitate vă va înmâna și un carnet de sănătate cu istoricul medical și cu procedurile efectuate în mod gratuit.

Prin decizia de a adopta un patruped, cetățenii pot acorda o nouă șansă unui câine comunitar și asigură locul în adăpost pentru un alt animal abandonat care are nevoie de găzduire și îngrijire. Numărul de locuri este limitat, iar instituționalizarea nu reprezintă decât o soluție temporară. Persoanele care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să-l lase liber, din nou, pe străzi. Aceștia au obligația să-l îngrijească și să respecte normele legale. Mai mult decât atât, abandonul câinilor adoptați constituie infracțiune și se sancționează conform normelor legale în vigoare.

Mai multe detalii legate de adopție puteți obține de la personalul de specialitate la numărul de telefon 0733.045.213.

 

 

Related Articles

Back to top button