Educație/Cultura

Eveniment de anvergură pentru elevii talentați! Pregătiri pentru „Piano Art”, a VII-a ediție

Consiliul Județean Constanța, prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, organizează, în perioada 10-11 iunie 2023, în Sala de Concert a Centrului Multifuncțional pentru Tineret Jean Constantin, cea de-a VII-a ediție a Concursului Național de Pian „Piano Art”. Competiția se adresează elevilor talentați și dornici de afirmare care, în paralel cu învățământul general obligatoriu, studiază pianul la: Școli populare de artă, Centre culturale, Case de cultură, mediul privat.

Concursul devenit deja unul cu tradiție la malul mării le oferă copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani prilejul de a-și valorifica potențialul artistic în fața unui juriu alcătuit din somități din domeniul cultural-artistic și didactic, contribuind, totodată, la dezvoltarea capacității lor intelectuale. O astfel de competiție constituie un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite, dar și de educare a personalității, de stimulare a ambiției, atenției distributive și a răbdării, fiind de un real beneficiu pianistului pe parcursul pătrunderii în măiestria artei muzicale.

De altfel, studierea unui instrument precum pianul este nu doar o alternativă plăcută de petrecere a timpului liber, ci și extrem de benefică în formarea bunului gust, al simțului critic, al gândirii și inteligenței. În special frecventarea unor cursuri de pian în instituții abilitate și prezentarea la un concurs creează un cadru organizat de afirmare artistică muzicală, de prezentare și evaluare a cunoștințelor însușite.

Candidații vor evolua pe scena Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, având la dispoziție un pian de concerte „Boston”, ce face parte din mult apreciata marcă „Steinway&Sons”, instrument destinat pianiștilor concertiști consacrați din lume. Potrivit regulamentului celei de-a VII-a ediții a Concursului Național de Pian „Piano Art”, sunt invitați să participe la concurs elevi cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani, care vor avea în repertoriu două piese diferite ca stil și gen, ce vor fi executate din memorie.

Durata pieselor diferă de la o categorie la alta. Ordinea prezentării pieselor din program este la libera alegere a concurentului. Regulamentul concursului poate fi descărcat de pe site-ul instituției www.cctb.ro , secțiunea anunțuri.

Toți cei care doresc să participe la concurs vor trimite, până la data de 05.06.2023, pe adresa de email scoaladearte.constanta@yahoo.com următoarele:
– fișa de concurs completată cu toate datele solicitate de către organizator;
– anexa pentru prelucrarea datelor cu caracter personal;
– copie certificat de naștere/copie carte de identitate; copie a dovezii achitării taxei de participare în valoare de 100 lei achitată în contul: RO96TREZ23121G335000XXXX;

Spre deosebire de edițiile precedente, anul acesta nu dorim să trimiteți partiturile pieselor interpretate!
Documentele necesare înscrierii la concurs se pot trimite și prin poștă (data limită de trimitere este 02.06.2023) la adresa: Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada; Str. Dumbrava Roșie nr. 15, Constanța,
Având mențiunea pe plic: Concursul Piano Art.

Persoană de contact pentru înscrieri: Cătălina Ivan: tel.: fix – 0241 619 293, mobil – 0786086995, e-mail: scoaladearte.constanta@yahoo.com. Conform regulamentului, nu se admit elevi ai liceelor sau școlilor de muzică iar nerespectarea condițiilor de mai sus va avea ca efect eliminarea din concurs. Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică și se va afișa în timp util. În urma deliberării juriului, se vor acorda premii concurenților în cadrul Galei Concursului de duminică, 11.06.2023, iar ca un element de noutate la ediția din acest an, marele câștigător va fi răsplătit și cu un premiu în bani:

 Marele premiu: trofeu + medalie + diplomă + remunerație (1500 lei)
Câștigătorul va avea și un recital în cadrul ediției următoare!
 Premiul I – diplomă de excelență (medalie + diplomă)
 Premiul II – diplomă de merit (medalie + diplomă)
 Premiul III – diplomă de onoare (medalie + diplomă)

Se pot acorda și premii speciale pentru interpretarea unei piese de gen. Rezultatele jurizării concursului vor fi făcute publice pe site-ul www.cctb.ro și pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”. Juriul este alcătuit din personalități ale vieții muzicale românești și reprezentanți ai instituției organizatoare.

Poftiți la înscrieri!

Related Articles

Back to top button