Actualitate

Investiții pentru județul Constanța

Investiții majore pentru infrastructura portuară și aeriană din județul Constanța. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că se vor cheltui aproximativ 140 de milioane de euro pentru reabilitarea aeroportului Mihail Kogălniceanu și pentru mărirea capacității de exploatare a Portului Constanța. Banii provin de la Uniunea Europeană, iar contractele de finanțare au fost semnate zilele acestea la malul mării.

În total, 6 contracte de investiții cu finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare se vor derula în județul Constanța. Unul dintre ele presupune investiții de aproximativ 46 de milioane de euro pentru creșterea capacității operaționale și fizice a Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu”. Aeroportul va avea un nou terminal, un turn de control nou și o parcare. Va crește, astfel, gradul de confort pentru pasageri, precum și calitatea serviciilor oferite.

„S-au semnat 6 contracte. Unul cu aeroportul și este vorba de dezvoltare terminal, turn de control și parcare pentru Aeroportul Kogălniceanu. Valoare este de 45, aproape 46 de milioane de euro. Sunt 2 contracte cu Portul Constanța, ambele pe solidarity lanes și 3 contracte cu operatorii privați pentru dezvoltarea acestei capacități portuare a celor 3 operatori privați. Valoarea totală a celor 6 proiecte este de aproape 140 de milioane de euro”, a precizat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

„Aeroportul va arăta cu totul altfel. Vom îmbunătăți calitatea serviciilor, vom avea un nou terminal. De fapt este o reabilitare, modernizare, extindere, dar va arăta cu totul extraordinar de frumos. Un contract de 45 de milioane de euro care se va desfășura în 7 luni de zile, 2 luni în proiectare și 5 luni de execuție”, a declarat Bogdan Artagea, director general Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu.

Alte două contracte, în valoare totală de 4 milioane de euro, au ca obiectiv decongestionarea traficului rutier în Portul Constanța. Este vorba despre un drum și o parcare în zona cheiului fluvio-maritim din Portul Constanța Nord, precum și o altă parcare în zona de Sud.

„Sunt foarte necesare, având în vedere fluxul mare de transport rutier, atât pentru rutierul din România, cât și rutierul din Ucraina. De fapt, operatorii privați, prin investițiile pe care le fac, măresc traficul în Portul Constanța și în felul acesta putem atinge capacitatea maximă de dezvoltare a portului. Capacitatea maximă este de 100 de milioane de tone pe an. Noi suntem la nivelul de 75 de milioane de tone pe an, nivel record obținut în anul 2022”, a declarat Florin Vizan, director general CNAPMC Constanța.

De asemenea, firmele private care operează în Portul Constanța, au reușit să acceseze fonduri europene, astfel că, pe lângă cele derulate de Compania Națională, acestea vor contribui în mod major la dezvoltarea Portului. Vorbim de construirea unui terminal multimodal, unul de produse petroliere, precum și dezvoltarea de facilități de operare a containerelor și mărfurilor.

„Este al doilea proiect pe care ni-l propunem să-l dezvoltăm. Vorbim despre 12 hectare de platformă multimodală. Este dedicată operațiunilor logistice, pe unde noi sperăm să creștem volumul de marfă care tranzitează Portul Constanța. Țintele noastre se orientează către mărfurile din întregul lanț de aprovizionare, mărfurile care trebuie să circule rapid”, a declarat Lucian Cârstea, operator portuar.

Fondurile provin din alocarea suplimentară de 450 de milioane de euro pe care Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a solicitat-o pentru Programul Operațional Infrastructură Mare după atragerea întregii alocări din cadrul acestui program European.

Related Articles

Back to top button