Actualitate

Vești importante din județ

Consiliul Județean Constanța finanțează proiecte și  activităţi nonprofit de interes general

Consiliul Județean Constanța anunță că și anul acesta, instituţia finanțează cele mai promiţătoare proiecte, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.
Consiliul Judeţean Constanţa susţine şi promovează sportul de masă şi de asemenea, prin acţiunile sale, încurajează tinerii judeţului să practice cât mai mult sport.
,,Astăzi, am semnat contractele de finanţare pentru unsprezece proiecte depuse de organizațiile non-guvernamentale din județ, din domeniul sportului, care au îndeplinit criteriile de calificare în urma evaluării. Suma totală alocată acestui domeniu este de 4.500.000 lei, bani ce vor merge la mai multe asociaţii şi cluburi sportive din judeţul Constanţa, pe disciplinele: fotbal, rugby, oină, karate, handbal, box, judo, sport nautic şi motorsport.
Sportul românesc, implicit cel judeţean, are nevoie de cât mai multe astfel de proiecte de anvergură. La fel de mult, îmi doresc și sper ca noi, autoritățile locale, să putem sprijini în continuare și să contribuim cât mai mult posibil la dezvoltarea sportului constănțean, pentru că niciun efort nu este prea mare pentru viitorul copiilor noștri.
Felicitări tuturor celor declaraţi eligibili şi mult succes în derularea acestor proiecte, care, cu siguranţă vor aduce cât mai multe performanţe, atât la nivel local, naţional, cât şi internaţional”, a declarat Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Administrația din Cuza Vodă face lucrări de pietruire a drumurilor, din bugetul local

Administrația locală din Cuza Vodă a început, din fonduri proprii pietruirea unui drum important care se afla la stadiul de pământ:
,,Pentru că dorim să venim în întâmpinarea nevoilor cetățenilor comunei noastre, Primăria Cuza Vodă a alocat recent din bugetul local suma necesară pentru pietruirea străzii Stadionului.
Proiectul a fost anterior aprobat prin hotărâre de către consilierii locali ai comunei noastre.
Aceste lucrări erau mai mult decât necesare având în vedere că strada era la stadiul de pământ,” a transmis Viorel Dulgheru, primarul comunei Cuza Vodă.

Primăria Mihail Kogălniceanu a demarat etapa II a proiectului de asfaltare finanțat prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”

Patru drumuri comunale din Mihail Kogălniceanu sunt asfaltate în cadrul Etapei II a proiectului finanțat prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”. Perioada de execuție a lucrărilor este de șase luni, de la data emiterii ordinului de începere. Finanțarea proiectului este asigurată de Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și se ridică la suma de 5.077.243,37 lei. Valoarea totală a contractului este de 6.679.364,45 lei și cuprinde patru străzi, cu o lungime totală de aproximativ trei kilometri. Sunt vizate străzile Nicolae Bălcescu – 814 metri, Transilvaniei – 806 metri, Dorobanți – 798 metri, și Daciei – 545 metri, parte din rețeaua de drumuri locale din Mihail Kogălniceanu.
„Ne bucurăm că am primit finanțare pentru acest proiect care va îmbunătăți semnificativ infrastructura rutieră din localitate. Străzile cuprinse sunt parte din rețeaua de drumuri locale din Mihail Kogălniceanu și sunt esențiale pentru circulația în zonă. Proiectul este fazat și se va lucra atât la tronsoanele neasfaltate, cât și la cele cu asfalt degradat”, a precizat Ancuța Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu.
Administrația locală din Mihail Kogălniceanu a obținut prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” finanțare pentru trei proiecte de asfaltare a drumurilor, în valoare totală de două milioane de euro.

Administrația locală din Techirghiol continuă lucrările de amenajare a orașului 

Proiectul „Mobilitate Urbană II“, finanțat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“, obținut de administrația locală a orașului Techirghiol este în plină desfășurare. Valoarea proiectului este de 11 milioane de lei și vizează reabilitarea străzilor: 9 Mai; Aurel Vlaicu; Dimitrie Cantemir; Ecaterina Varga; George Enescu; Griviței; Ion Creangă; Nicolae Titulescu; Oltului; Plantelor și strada Rovine precum și trotuarele aferente.
,,În prezent se asfaltează  strada Aurel Vlaicu. Urmează realizarea marcajelor rutiere și plantarea arborilor de aliniament. Totodată se execută lucrările de reabilitare a trotuarelor pe străzile Rovine, Nicolae Bălcescu și 9 Mai.
În paralel, administrația locală execută lucrări de refacere a spațiului verde de pe faleza Lacului Techirghiol. Aproxim 11.000 de metri pătrați de gazon vor fi refăcuți, suprafață care va fi udată prin noua rețea de irigare cu aspersoare. Proiectul este finanțat din bugetul local al orașului Techirghiol’’, a subliniat edilul Iulian Soceanu.

Primăria Murfatlar anunță semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ,,Reabilitarea termică a blocurilor C1, C4, C5 și C6’’ din orașul Murfatlar

Primăria Orașului Murfatlar anunță semnarea contractului de finanțare nr.137567 pentru proiectul ,,Reabilitarea termică a blocurilor C1, C4, C5 și C6 din orașul Murfatlar, jud. Constanța, arondate Asociației de Proprietari nr.7 Basarabi” cod C5-A3.1-410. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, până la data de 28.12.2025.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea fondului locativ construit, pentru proprietarii apartamentelor din blocurile C1, C4, C5 și C6, arondate Asociației de Proprietari nr. 7 Basarabi, Oraș Murfatlar, jud. Constanța, printr-o abordare integrată a eficienței energetice în clădirile din Orașul Murfatlar, județul Constanța. Obiectivul specific al proiectului este creșterea eficienței energetice prin reabilitarea termică a blocurilor C1, C4, C5 și C6.
Proiectul este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Pilonul I. -Tranziția verde, Componenta C5 – Valul Renovării; Operațiunea Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, runda 1.
Valoarea totală a proiectului este de 15.636.501,21 lei cu TVA. Cheltuielile neeligibile necesare implementării proiectului vor fi asigurate de UAT Orașul Murfatlar.

Instituția Prefectului – Județul Constanța susține  inițiativele menită să sprijine fermierii, crescătorii de animale și producătorii locali

În perioada 4-7 mai 2023, în parcarea Centrului Comercial VIVO, se desfășoară a 30-a ediţie a expoziţiei ExpoAgroUtil, în cadrul careia se pot vedea cele mai noi tendințe din domeniul agriculturii.
,,Un județ recunoscut pentru potențialul agricol are nevoie și de soluții moderne, care să susțină atingerea de rezultate importante, într-un domeniu care poate contribui mult la cifra de afaceri a Constanței. Aceste soluții moderne au fost aduse mai aproape de antreprenorii constănțeni, prin târgul ExpoAgroUtil, organizat cu profesionalism de CCINA. Noi, cei din Instituția Prefectului – Județul Constanța, suntem alături de orice inițiativă menită să sprijine fermierii, crescătorii de animale și producătorii locali,’’ au transmis reprezentanții Instituției Prefectului județul Constanța.

Related Articles

Back to top button