Actualitate

Jandarmii tulceni vor fi prezenți la manifestările din weekend

În perioada 11 – 15 mai, în județul Tulcea, se vor desfășura mai multe evenimente publice, unde jandarmii tulceni vor fi prezenți pentru a asigura buna desfășurare a tuturor activităților la care vor lua parte cetățenii.

În perioada 11 – 15 mai, în Piața Civică din municipiul Tulcea și pe scena din fața Centrului Cultural din Sarighiol de Deal se va organiza manifestarea cultural artistică Festivalul Internațional al Păstoritului, ediția a XX-a, scopul festivalului fiind acela de a prezenta publicului tradiții și obiceiuri de păstorit.

În perioada 12 – 13 mai, în orașul Sulina va fi organizată o manifestare comemorativă, cultural-artistică și gastronomică Parastasul Piraților Nepomeniți, ediția a VI-a – Sulina, care va atrage ca în fiecare an participarea unui public numeros.

Sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 11.00, în poiana din Pădurea Ciolpani a localității Fântâna Mare, va fi organizată manifestarea cultural-artistică Festivalul Bujorilor, care va aduce pe scenă ansambluri vocale ale comunităților ucrainene din județul Tulcea.

Duminică, 14 mai, începând cu ora 14.00, pe o scenă amenajată în fața sediului Primăriei Hamcearca, se va desfășura manifestarea cultural-artistică Festivalul Fermierilor și Producătorilor Locali. Vor avea loc spectacole artistice susținute de diverși artiști, manifestări de comerț stradal, evenimentul încheindu-se cu un foc de artificii.

În aceeași zi, începând cu ora 12.00, pe stadionul Topolog, se va desfășura unul dintre meciurile etapei a XXIV-a, AS Șoimii Topolog – AS Viitorul Murighiol. De la ora 14.30, în comuna Slava Cercheză, se va desfășura meciul dintre echipele Luceafărul Slava Cercheză – Viitorul Horia.

Întrucât se estimează prezența unui public numeros, recomandăm tuturor participanților la aceste evenimente, să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool, să respecte indicațiile jandarmilor, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Reamintim că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Related Articles

Back to top button