ActualitateSocial/Economic

SMART ENERGY EXPO ediţia a II-a

Pregătirile pentru SMART ENERGY EXPO 2023 anunţă dezvoltarea evenimentului la un nivel superior primei ediţii, platforma manifestării deschizând mai multe paliere de lucru, atât pe plan naţional cât și extins, cu participare internaţională.

Programat să se desfășoare în intervalul 25 – 28 mai 2023, la Pavilionul Expoziţional Constanţa, evenimentul SMART ENERGY EXPO 2023 își propune să fie platforma ideală prin care societăţile îşi pot promova produsele, tehnologiile sau serviciile în special în domeniul energiei inteligente (Smart Energy) sau conexe.

Manifestarea urmează să reunească un număr important de expozanţi, care vor avea ocazia să-și prezinte produsele și soluţiile din domeniul energiei regenerabile, componente pentru sisteme fotovoltaice, panouri fotovoltaice, invertoare, contoare, tablouri, dar și staţii de încărcare pentru mașini electrice, soluţii pentru iluminat și alimentare cu energie electrică, independente de reţeaua convenţională, care să eficientizeze consumul de energie electrică și termică cu ajutorul dispozitivelor smart home, etc.

De asemenea, vor fi prezenți și producătorii de energie din surse convenţionale, care vor prezenta soluţiile identificate pentru facilitarea accesului către tranziţia verde.

Așa cum s-a întamplat și la ediţia 2022, pe durata evenimentului urmează să fie programate dezbateri pe teme precum sursele de finanţare nerambursabile pentru eficienţa energetică, digitalizarea și mobilitatea urbană durabilă, tranziţia energetică în domeniul public, eficienţa energetică și eficientizarea costurilor companiilor, securitate energetică și geostrategie.

În cadrul SMART ENERGY EXPO 2023, un rol important va fi acordat dezbaterilor publice sub forma unor ateliere de lucru care vor pune la aceeaşi masă sectorul energetic cu cel public şi mediul nonguvernamental şi cel academic într-o încercare de identificare a celor mai bune soluţii pentru atingerea obiectivelor de decarbonare stabilite la nivelul Uniunii Europene.

SMART ENERGY EXPO 2023 se va realiza în cadrul parteneriatului consacrat la ediţia pilot, între Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie și Agricultură Constanţa împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Constanţa, Asociaţia pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, și Consiliul Judeţean Constanţa.

Related Articles

Back to top button