Actualitate

Castru roman, la Ovidiu

Administrația locală din Ovidiu a fost întotdeauna preocupată și de a pune în valoare partea istorică reprezentativă pentru oraș. Și, pe lângă proiectele importante finalizate, ce țin fie de infrastructură, fie de mobilitate, fie de petrecere a timpului liber, administrația a finalizat recent și un proiect de suflet al edilului George Scupra, respectiv reconstruirea parțială, conservarea și integrarea în circuitul turistic a castrului roman de la Ovidiu, care, după reabilitate va dobândi o nouă caracteristică – una turistică.

Situl arheologic de pe malul Lacului Siutghiol este situat pe locul unui fost golf al Mării Negre, situat în vecinătatea Insulei lui Ovidiu. Este compus dintr-un castru roman din secolul VI, o basilică paleocreştină, o aşezare romană şi un apeduct roman. Proiectul cu fonduri europene, privind conservarea sa, are printre obiective, îmbunătățirea și extinderea accesului publicului la monumentele istorice și promovarea patrimoniului cultural al orașului Ovidiu pentru creșterea numărului de turiști.

În cadrul așezării istorice din orașul Ovidiu vor putea fi realizate tururi ghidate. Castrul roman ar putea deveni un punct important de atracție pentru ovidieni, constănțeni și turiști deopotrivă.

Related Articles

Back to top button