Sport/Life

Stadionul Farul s-a umplut de copii

1 iunie memorabil pentru sute de copii, dar și părinți din Constanța. Aceștia au umplut la refuz stadionul „Gheorghe Hagi”, care și-a deschis pentru ultima dată porțile publicului, pentru ca suporterii de toate vârstele să se bucure de arena care a fost ani la rândul „casă” pentru Farul Constanța. Cu toții s-au jucat, s-au bucurat de soare, și-au cumpărat suvenirului cu însemnele formației constănțene și, spre finalul zilei, s-au bucurat de un concert susținut de trupe îndrăgite de tineri.

După o jumătate de secol de existență, Stadionul „Farul, cunoscut în momentul de față sub numele de „Gheorghe Hagi“, va deveni în următoarele zile istorie. Stadionul va fi demolat până în luna septembrie, urmând ca în locul lui să se construiască o arenă nouă, modernă, la standarde internaționale, pe care să evolueze noii campioni ai României, fotbaliștii Farului Constanța. Pentru a marca momentul, dar și pentru a sărbătorii cum se cuvine ziua copilului, autoritățile locale au deschis pentru ultima dată porțile stadionului, astfel încât suporterii de toate vârstele, în special copiii, să se bucure de câteva ore petrecute chiar pe gazon.

Printre cei care au pășit pe gazonul arenei s-au numărat și câțiva foști jucători ai Farului, care au fost martori la numeroase momente importante din istoria fotbalul constănțean.

Surpriza zilei pentru suporterii constănțeni a fost venirea la stadion a trei dintre actualii jucători ai Farului Constanța, care în urmă cu puțin timp au câștigat titlul în Superliga de fotbal a României. Ionuț Larie, Alexandru Buzbuchi și Daniel Bîrzu au urcat pe scena special amenajată în uralele sutelor de copii prezenți la eveniment.

De-a lungul timpul, Stadionul „Gheorghe Hagi” a mai găzduit, pe lângă meciurile Farului, și partide ale primei reprezentative a României, fiind considerat la un moment dat printre tricolori drept un talisman norocos. Printre meciurile memorabile care au avut loc aici se numără victoria României în fața Olandei, din preliminariile Campionatului European de fotbal, din 2008, sau remiza cu Franța, din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2010.

Related Articles

Back to top button