Actualitate

Activități de prevenire a consumului de droguri, desfășurate de comisarii antidrog

În perioada 31 mai– 5 iunie, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au desfășurat activități de prevenire a consumului de droguri în comunitate, dedicate Zilei Mondiale fără Tutun, Zilei Internaționale a Copilului și Sărbătorii Rusaliilor Ortodoxe, de care au beneficiat aproximativ 1900 de persoane.

Aceste acțiuni preventive au fost centrate, în principal, în spațiile recreaționale aglomerate, stațiunile de pe litoral, zonele de agrement și evenimentele cu public numeros în cadrul cărora au fost organizate puncte de informare și ateliere antidrog. Astfel, au fost desfășurate 5 activități de prevenire cu privire la efectele și riscurile asociate consumului de droguri în rândul tinerilor aflați pe litoralul Mării Negre, pe raza stațiunilor Mangalia, Vama Veche, 2 Mai, Costinești, Eforie, Mamaia și Năvodari.

Totodată, au fost realizate 10 sesiuni de informare în domeniul drogurilor cu personalul din beach-barurile amplasate în zonele frecventate de turiști din stațiunile de pe litoral, cu 160 de persoane. În cadrul acestor sesiuni au fost prezentate cele mai frecvente infracțiuni săvârșite în domeniul drogurilor, precum traficul de droguri și deținerea drogurilor de risc sau de mare risc în vederea consumului propriu, dar și serviciile oferite în mod gratuit și continuu de centrele Agenției Naționale Antidrog.

De asemenea, persoanele prezente la aceste evenimente au beneficiat de recomandări privind luarea unor decizii responsabile în ceea ce privește consumul de substanțe psihoactive, dar şi de promovare a modalităților sănătoase de petrecere a timpului liber.

Related Articles

Back to top button