Actualitate

Acțiunile polițiștilor constănțeni

Polițiștii constănțeni au desfășurat mai multe acțiuni în urma cărora au constatat numeroase infracțiuni, inclusiv la regimul rutier.

Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au identificat o femeie, de 28 de ani, față de care a expirat întreruperea executării pedepsei. Persoana respectivă a fost condusă și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă, în vederea executării pedepsei rămase din durata de 3 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Fântânele, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.  Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 3 Poliție au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe sectorul de drum destinat aprovizionării teraselor de pe o plajă din municipiul Constanța, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Cogealac au identificat un bărbat, de 20 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Cișmelei din satul Tariverde, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat un bărbat, de 81 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 3, în apropierea satului Deleni, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge

În toate cauzele s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia au identificat doi bărbați, de 22 de ani, respectiv 23 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat. La data de 6 iunie, cei doi ar fi încercat să sustragă mai multe tuburi de la sistemul solar de alimentare a instalației termice a unei centrale de termoficare. Bărbatul de 23 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Astăzi, urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și al formațiunilor rutiere au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea accidentelor de circulație. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de aproximativ 36.000 de lei, dintre care 49 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 17 pentru depășirea limitei legale de viteză, iar restul pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 5 permise de conducere, dintre care 3 pentru neacordare de prioritate. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Related Articles

Back to top button