Actualitate

Pași importanți pentru Delfinariu

Se fac pași importanți în ceea ce privește extinderea Delfinariului din Constanța. Consiliului Județean a primit autorizația de construire pentru extinderea obiectivului de investiții. În acest moment procedura de achiziție se află în curs de derulare, iar ofertele pot fi depuse până în data de 5 iulie. Momentan nu se poate preconiza o data efectivă la care să demareze lucrările de extindere al Delfinariului.

Unul dintre cele mai emblematice simboluri ale municipiului Constanța, Delfinariul va fi extins. În acest moment se fac din nou pași importanți în ceea ce privește acest obiectiv. Consiliul Județean Constanța a primit autorizația de construire pentru extinderea Delfinariului, iar în acest moment procedura de achiziție se află în curs de derulare.          

Amintim faptul că la începutul acestui an, finanțarea proiectului de extindere a Delfinariului din Constanța a fost retrasă de către Ministerul Turismului din pricina faptului că nu au fost respectate de către antreprenor multe din obligațiile contractuale, totuși Consiliul Județean Constanța se ambiționează să finalizeze obiectul de investiții. Lucrările inițiale de extindere a Delfinariului ar fi trebuit finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Obiectivul de investiții prevede lucrări de extindere a bazinului existent, prin adăugarea unui bazin, cu realizarea unei zone ce va putea fi descoperită în sezonul favorabil și a unei suprafeţe vitrate acrilice, pentru creşterea activităţii de interacțiune cu delfinii. Prin acest proiect, Delfinariul se va extinde, de la 1 milion la 4 milioane de metri cubi, de la 180 la 800 de metri suprafață, putând fi găzduiți, astfel, cel puțin șase delfini.

Related Articles

Back to top button