Actualitate

Infracțiuni constatate de polițiștii constănțeni

Polițiștii din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Menat Sadi, din satul Tătaru, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital, pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Hârșova au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Revoluției, s-a produs un accident rutier (tamponare). Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că impactul s-a produs între 2 autoturisme, conduse de doi bărbați, de 28 de ani, respectiv 48 de ani. Bărbatul de 28 de ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Bărbatul de 48 de ani a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și  prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 18 ani, care a condus un autoturism, pe strada Farului din comuna Tuzla, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Murfatlar au identificat un minor, de 17 ani, care a condus un moped, pe Calea București, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Constanța – Biroul Rutier au identificat un bărbat, de 22 de ani, care a condus un autoturism, pe strada Spiru Haret, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, pentru perioada în curs.

În toate cauzele s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie au desfășurat o acțiune pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare totală de 900 de lei. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

În perioada 19-20 iulie, polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, asigurarea climatului de ordine și siguranță publică și combaterea faptelor de comerț ambulant. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.000 de lei, dintre care 8 la O.U.G. 195/2002, 8 la Legea 61/1991, 9 la O.G. 99/2000 și 1 la O.G. 34/2008. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere și a fost retras 1 certificat de înmatriculare. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, precum și polițiști locali din cadrul Poliției Locale Năvodari.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Mangalia – Biroul de Poliție Vama Veche – 2 Mai au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență și a furturilor. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, dintre care 3 la Legea 61/1991și 1 la O.U.G. 195/2002. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

La data  de 19 spre 20 iulie, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 2.000 de lei, dintre care 1 la Legea 61/1991, 3 la O.U.G. 195/2002 și 1 la O.G. 34/2008. La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

La data  de 19 iulie, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pe D.N. 39. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 7 sancțiuni contravenționale la O.U.G. 195/2002, în valoare totală de peste 2.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 2 permise de conducere.

La data  de 19 iulie, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 1 Poliție au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență. În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale la Legea 61/1991, în valoare totală de peste 1.000 de lei.

La data de 19 iulie, polițiști din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog –  Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța, au derulat acțiuni de prevenire a consumului de droguri, a infracțiunilor săvârșite cu violență, a furturilor de pe plaje și din camerele de hotel, în rândul turiștilor aflați în stațiunile Vama Veche și 2 Mai.

Related Articles

Back to top button