Actualitate

Dosar penal pentru un șofer din județul Constanța

Polițiști din cadrul Poliției municipiului Mangalia, Secției 3 Poliție Rurală Mangalia, Secției 9 Poliție Rurală Topraisar și Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au desfășurat o acțiune pentru menținerea ordinii și liniștii publice și prevenirea consumului de droguri sau alte substanțe interzise.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 2.000 de lei, dintre care 5 la Legea 61/1991 și 4 la O.U.G. 195/2002.

De asemenea, polițiștii le-au adus la cunoștință, conducătorilor auto, prevederile Legii 213/2023, intrată în vigoare la data de 13 iulie a.c., potrivit cărora persoana care conduce un vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și provoacă un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea condamnării cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Totodată, cu ocazia desfășurării acțiunii, au fost legitimate peste 50 de persoane și a fost constatată o infracțiune la regimul circulației rutiere.

Astfel, la data de 31 iulie a.c., în jurul orei 15.00, polițiști din cadrul Biroului de Poliție Vama Veche – 2 Mai au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism, pe D.N. 39, în stațiunea Vama Veche, fiind sub influența substanțelor psihoactive.

Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la canabis.

Ulterior, a fost condus la spital, pentru prelevarea de probe biologice, în vederea stabilirii prezenței substanțelor psihoactive în sânge.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.

Related Articles

Back to top button