Actualitate

Festivalul „Enisala – Unitate la Cetate”, un real succes

Ansambluri locale, Ansamblul „Plăieșii“, Ilie Caraș, Vița de Vie, Irina Rimes, Iuliana Beregoi, Iris, Raluk & Balkanic, Connect-R, Compact, Zdob și Zdub au creat o atmosferă de neuitat la poalele cetății Enisala, la ediția din acest an a festivalului devenit deja o tradiție a județului Tulcea.

Evenimentul prezentat de Răzvan Popescu s-a bucurat și de o participare record: în total, peste 100.000 de persoane au ajuns la Enisala în weekendul 18-20 august 2023. Show-uri ecvestre, focuri de artificii impresionante, show-uri de lasere au completat peisajul perfect al festivalului de la Enisala, un eveniment ce își propune promovarea unității, drept element ce dă identitate culturală județului nostru.

Parcul de distracții, de unde nu au lipsit atelierele de picturi pe față, baloane modelabile, spin art sau fotografie magnetică, a devenit rapid principalul element de interes pentru cei mici, iar cei mari au avut posibilitatea de a degusta din bucatele alese servite la terasele din diferitele regiuni ale României.

„Festivalul Enisala – Unitate la Cetate nu ar fi fost posibil fără fiecare dintre voi. Fie că ați venit din Tulcea, sau din colțuri îndepărtate ale țării, ați adus un strop din spiritul vostru și ați contribuit la atmosfera magică care a învăluit Cetatea Enisala“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

„Sunt seri de poveste și toate acestea vi se datorează vouă! Festivalul nostru se numește «Unitate la Cetate», iar acesta nu este un simplu slogan, el este un mesaj: de ce să nu avem și noi aici o câmpie a unității?“, a declarat, la închiderea evenimentului, Mihai Huleni, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea.

Related Articles

Back to top button