Actualitate

Suspiciune de viol la școala de vară a partidului AUR

Parchetul face cercetări după ce o adolescentă de 17 ani din Ialomița a reclamat că e posibil să fi fost victima unei agresiuni sexuale în timp ce se afla în tabăra de vară din Olimp, alături de o delegație AUR. Fata susține că după o petrecere la care s-a consumat alcool, s-a trezit dimineața cu dureri în zona inghinală și cu sângerări și că nu își mai amintește exact ce s-a întâmplat. Culmea, poliţiştii au căutat-o cu doar câteva ore înainte la cererea părinţilor, au găsit-o, dar au considerat că nu este în pericol. Odata ajunsa acasă minora a mers la spital unde le-a declarat medicilor ca ar fi fost victima unui viol. Polițiștii s-au întors la hotelul din Olimp de unde au ridicat probe şi înregistrări video, iar AUR a transmis, că a pus la dizpoția autorităților, listele cu participanții la școala de vară.

Incidentul s-ar fi petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie. În aceea seară, adolescenta de 17 ani din Ialomița a participat la o tabără de vară, organizată în stațiunea Olimp. La petrecerea privată organizată în incinta hotelului, tânăra susține că ar fi consumat alcool împreună cu mai mulți membrii AUR. Apoi, tot ce își mai amintește este ca s-a trezit a doua zi cu dureri în zona inghinală și urme de sânge. Odata ajunsa acasă minora a mers la spital unde le-a declarat medicilor ca ar fi fost victima unui viol. Doctorii au alertat poliția, care a deschis o anchetă.

“La data de 16 septembrie 2023, Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată cu privire la faptul că o minoră, de 17 ani, din municipiul Slobozia, s-a prezentat la Secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Slobozia, declarând că a fost victima unei infracțiuni de viol, comisă în județul Constanța. Minora a fost prezentată la Serviciul de Medicină Legală Ialomița, fiindu-i prelevate probe biologice”, se arată în comunicatul IPJ Ialomița.  

Un echipaj de la Politia Ialomița s-a deplasat în stațiunea Olimp și, împreună cu polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța au stat de vorbă cu angajații hotelului unde ar fi avut loc fapta. Au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere ale hotelului precum și mai multe probe și amprente. Comunicările oficiale făcute de Poliție și de reprezentanții partidului AUR referitoare la noaptea de vineri spre sâmbătă nu coincid. IPJ Constanta transmite într-un comunicat de presă că oamenii legii ar fi fost contactați de mama tinerei chiar în seara de 15 septembrie iar femeia s-a plâns de faptul că nu poate lua legătura cu fiica ei. Polițiștii au mers la adresa indicata și au găsit-o pe tânăra care nu părea sa aibă probleme.

La data de 15 septembrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Neptun au fost sesizați, de o femeie, cu privire la faptul că fiica sa minoră, de 17 ani, aflată în tabără, nu răspunde la telefon. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au identificat-o pe minoră în camera hotelului unde era cazată, împreună cu alte două persoane de sex feminin. Minora nu prezenta urme vizibile de violență și a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni, în acest sens fiind încheiat proces-verbal. În prezența polițiștilor, aceasta a vorbit, la telefon, cu mama sa, căreia i-a adus la cunoștință faptul că nu a fost victima vreunei infracțiuni”, se arată în comunicatul transmis de IPJ Constanța.

Reprezentanții AUR, pe de altă parte, transmit că organizatorii școlii de vară au găsit-o pe adolescentă în hotelul unde erau cazați invitații, în stare avansată de ebrietate.

”Singurul incident despre care organizatorii Scolii de vară au cunoștință în momentul de față s-a petrecut în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2023 în complexul care a găzduit evenimentul, când o persoană minoră cazată într-o cameră rezervată invitaților a fost găsită de organizatori într-o avansată stare de ebrietate. Concomitent, părinții tinerei, alertați de modul în care aceasta discuta la telefon, au sunat la poliție și au cerut intervenția unui echipaj la fața locului. La sosirea oamenilor legii, tânăra a fost cooperantă și a recunoscut că a consumat singură alcool. Ca urmare a verificărilor efectuate și neconstatând nimic suplimentar, polițiștii au considerat că tânăra poate rămâne peste noapte în locație pentru a se reface. În dimineața zilei următoare, minora a fost trimisă acasă de organizatori, alături de doi însoțitori care au predat-o părinților. La fel ca toți ceilalți participanți minori, tânăra a venit la Școala de vară cu acordul părinților”, se arată în comunicatul AUR.

Partidul transmite totodată că a pus la dispoziția politiei listele de participanți și imaginile video inregistrate pe camerele hotelului. Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de viol.

Related Articles

Back to top button