Actualitate

Zona Centrală, fără apă

Se oprește apa în Zona Centrală din municipiul Constanța! Locuitorii  vor fi afectați de lipsa apei de marți, 26 septembrie, ora 22:00, până miercuri 27 septembrie ora 16:00. Compania de apă execută lucrări de sectorizare, dar și de punere în funcțiune a noului sistem de alimentare cu apă.

În vederea executării lucrărilor de sectorizare în zona Centrală, dar și pentru punerea în funcțiune a noului sistem de alimentare cu apă cu diametrul de 250 de milimetri din municipiul Constanța, compania de apă va sista alimentarea cu apă de marți 26 septembrie, ora 22:00, până miercuri, 27 septembrie ora 16:00. Investițiile sunt realizate prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Tot în acest interval, echipele societății vor acționa la nivelul rețelelor de distribuție din municipiul Constanța, în alte puncte de lucru unde se vor monta debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii la nivelul sistemului centralizat.

Astfel, vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din zona Centrală, perimetrul delimitat de strada Călărași, I. Gh. Duca, Avram Iancu, bulevardul Ferdinand, strada Mihai Viteazu, Traian, Sulmona, bulevardul Tomis, strada Călărași, precum și punctele termice aferente. În același timp, se va furniza apă cu presiune scăzută în zonele: Peninsulă – Piața Ovidiu, strada Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins de bulevardul Mamaia și Piața Ovidiu, bulevardul Tomis, zona delimitată de bulevardul Ferdinand și Piața Ovidiu, dar și perimetrul delimitat de străzile Ion Lahovari, Artileriei, Mihai Viteazu, Topraisar, I. Gh. Duca, Castanilor, Ion Lahovari.

Investițiile pentru modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt efectuate în beneficiul consumatorilor pe termen lung și vizează asigurarea unor servicii ireproșabile și implicit creșterea calității vieții. Prin implementarea acestora se realizează îmbunătățirea capacității de transport și de distribuție a apei potabile, asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, reducerea pierderilor în rețeaua de distribuție, siguranța și continuitatea furnizării serviciilor.

Compania de apă își cere scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigură că echipele de intervenție ale constructorului vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, toți utilizatorii afectați de această lucrare sunt rugați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Related Articles

Back to top button