Actualitate

Se plantează în Constanța

Îngrijirea plantelor și a spațiilor verzi este esențială pentru menținerea echilibrului ecologic în orașul nostru.

Săptămâna aceasta, echipele municipalității și ale prestatorului de servicii continuă să planteze în Parcul Tăbăcărie, mii de crizanteme. Acestea își păstrează vitalitatea până toamna târziu, chiar și când vine bruma. Veniți, așadar, să petreceți timp de calitate în aer liber alături de prieteni și familie.

Acțiunea de plantare va continua și în alte zone de din municipiul Constanța: Dacia, Trocadero, Casa de Cultură, Centru de Scafandri, Parc Arheologic, Poarta 2, Capitol, Bdul Mamaia, Bdul Aurel Vlaicu. De asemenea, se grebleză frunzele și crengile uscate, se transportă resturile vegetale, sunt măturate aleile din parcuri sau din cartiere ( Șos Mangaliei, Abator, Tomis I, Tomis 3, Brotăcei, Far, Poarta 6, CET, Termele Romane, Justiției, Celulozei, Compozitori, Brătianu etc) și strânse gunoaiele. Totodată, se efectuează lucrări de toaletare arbori și se îngrjiresesc corespunzător florile plantate anterior în oraș.

Ne dorim să avem un spațiu verde și îngrijit, însă pentru a se ajunge acolo este nevoie de multă muncă și de eforturi comune atât din partea Primăriei municipiului Constanța cât și a cetățenilor. Protejarea mediului și menținerea curățeniei nu ar trebui să fie doar o responsabilitate a autorității publice locale, ci și a fiecărui constănțean. Fiecare mic gest al nostru contează, de la reciclarea deșeurilor, depozitarea acestora în locuri special amenajate până la plantarea de flori sau arbuști ori întreținerea spațiilor verzi din zona de rezidență, precum și respectarea normelor de conviețuire socială.

Autoritățile roagă cetățenii să protejeze plantele și spațiul verde, iar în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a materialului dendrologic să nu asiste impasibili la aceste fapte antisociale și să sesizeze acest lucru la numerele de telefon:0241.55.00.55-Dispecerat Primăria Constanța și 0241.484205 și 0341.922-Direcția Generală Poliția Locală Constanța.

Related Articles

Back to top button