Actualitate

Târgul de toamnă „ZurliFest”, organizat de Grădinița cu program normal „Zurli”

Hai la „Târgul de toamnă – ZurliFest”, joi, 26 octombrie, începând cu ora 16.00 în curtea grădiniţei din strada Mihu Copilu, nr.1, Constanţa.

Denumit „ZurliFest”- editia I evenimentul iniţiat de cadrele didactice de la Grădiniţa cu Program Normal “Zurli” Constanţa îşi propune, în primul rând, o altfel de socializare, respectiv petrecerea timpului liber în cadrul comunităţii lărgite a grădiniţei: copii, cadre didactice, părinţi şi bunici, comunitatea locală.

Activitatea se  desfăşoară în parteneriat cu Consiliul Reprezentativ al Părinţilor din cadrul Grădiniţei cu Program Normal “Zurli”  Constanţa.

Copiii, ajutaţi de părinţi şi bunici, au pregătit pentru  târg: prăjituri, dulceaţă, compot, zacuscă, plăcintă cu dovleac/mere, murături, nuci, mere, dovleci decoraţi, legume vesele, produse realizate de copii (felicitări, decoraţiuni de toamnă, tablouri etc.). Standurile grupelor de preşcolari sunt frumos amenajate şi decorate,  cu bunătăţi din cămara darnică a toamnei.

Şi, ca evenimentul să fie autentic, nu vor lipsi nici programul artistic, care  include  mai  multe momente specifice sărbătorilor de toamnă dar nici atelierele de pentru copii, aestea fiind un prilej de bucurie.

Dincolo de acest scop, copiii sunt  deprinşi cu activităţi antreprenoriale şi învaţă să fie altruişti. Concret, ei au venit de acasă cu hăinuţe, jucării, fructe şi legume, unele făcute de ei, prăjituri sau sucuri. Acestea vor fi vândute, iar cel mai de succes produs va fi premiat.

Fondurile obţinute din vânzarea produselor vor fi folosite de către Consiliul Reprezentativ al Părinţilor pentru activităţi desfăşurate în cadrul grădiniţei.

Manifestarea se  doreşte a fi un crâmpei de fericire, un adevărat festin de toamnă şi un munte de generozitate din partea tuturor. Conducerea instituţiei felicită cadrele didactice, elevii şi mai ales părinţii pentru deosebita implicare în organizarea acestui târg şi speră că va deveni o activitate tradiţională în grădiniţa noastră.

Related Articles

Back to top button