Educație/Cultura

Invitație la teatru! ”Poveste cu…Scufița Roșie”, duminică, în două reprezentații

O nouă călătorie în lumea poveștilor, pe scena Teatrului de Copii și Tineret “Căluțul de mare”. Micuții au avut întâlnire cu Scufița Roșie, cu lupul cel mic, ciupercuțele care cântă și iepurașii vorbitori, o poveste clasică, care a cucerit generații, pusă în scenă într-o variantă extrem de haioasă și modernă. Așadar, dacă aveți peste trei ani, nu ezitaţi să vă luaţi prietenii și familia şi să veniţi la teatru! Duminică au loc două reprezentanții, la ora 10.30 și la ora 12.00.

Adaptare după una din cele mai populare povești din toate timpurile, culeasă de folcloristul Charles Perrault și publicată în 1867, spectacolul aduce pe scenă într-o variantă extrem de haioasă și modernă, în același timp, povestea clasică a faimoasei fetițe, zglobie și cu scufiță roșie pe cap, puțin cam neascultătoare, pe care mama o trimite „să îi ducă bunicuței care locuia într-o poiană din mijlocul pădurii, un coșuleț în care pusese niște plăcinte și alte bunătăți. Spectacolul, recomandat copiilor de la trei ani în sus, are ritm și culoare și reușește, pe parcursul a nici o oră, să introducă publicul într-un univers aparte, în lumea magică a copilăriei.

În spectacolul plin de candoare și umor, micuții vor face cunoștință cu o Scufiță Roșie puțin mai atipică, care alături de lupul „cel bătrân” prea obosit să mai ducă povestea la bun sfârșit, ciupercuțele care cântă, iepurași vorbitori și copaci care freamătă le vor oferi multe momente amuzante, totul într-un decor minimalist, pe niște acorduri muzicale antrenante. Morala piesei este extrem de clară pentru cei mici, ei trebuie să își asculte întotdeauna părinții că altfel, vor fi în pericol.

Spectacolul poartă semnătura regizorului Valentin Dobrescu, iar muzica este coordonată de Macovei Moraru Radu Alin. Din distribuţie fac parte: Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Graţian Prisăcariu, Claudia Zaharia, Ion Ciolan. Duminică, 19 noiembrie, Poveste cu …Scufița Roșie se va juca în două reprezentanții, de la ora 10.30 și de la ora 12.00.

Related Articles

Back to top button