Actualitate

Încep lucrările de reabilitare a terenului de sport din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă (CSEI) „Maria Montessori” Constanța

Asociația Art-Music for peopleCampania „Music for Autism”, alături de Asociația Construim Împreună, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Consiliul Județean Constanța, anunță demararea activităților de reabilitare a terenului de sport din cadrul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori Constanța, începând cu data de 01.07.2024.

Proiectul care va dura până în octombrie – noiembrie 2024  și a atras sprijinul Allianz-Țiriac România, OMV Petrom, Decathlon, Ameropa Grains și Disan, ca sponsori principali. Întreaga lucrare presupune renovarea și echiparea terenului pentru educație fizică, astfel încât să devină un spațiu sigur și atractiv pentru desfășurarea activităților sportive.

„Noi, cea de la Asociația Art-Music for People, avem un lung istoric de implicare în proiecte de integrare a copiilor cu cerințe educaționale speciale în sistemul educațional și social. Ne bucurăm și de această dată de sprijinul sponsorilor și de cel al instituțiilor locale în a pune bazele unei societăți incluzive. Acest proiect de reabilitare a terenului de sport din cadrul Centrului Școlar Maria Montessori Constanța, realizat prin campania noastră – «Music for Autism» – are un impact semnificativ la nivelul comunității locale și contribuie la dezvoltarea psihică și fizică a elevilor înscriși aici”, a declarat președintele  Asociației  Art-Music for People.

Realizarea acestui proiect își propune promovarea incluziunii sociale a elevilor cu cerințe educaționale speciale (CES) prin sport și joacă în aer liber, precum și diminuarea și compensarea deficiențelor motrice, sociale și de comportament prin activități sportive structurate.

„Proiectul de reabilitare a terenului de sport la Centrul Școlar pentru Educația Incluzivă Maria Montessori este o parte importantă din construirea unui mediu educațional incluziv și prietenos în comunitatea noastră. Ne dorim să dezvoltăm și să susținem proiecte care îmbunătățesc infrastructura educațională și comunitară, iar crearea acestui spațiu sigur și adaptat nevoilor elevilor acestui centru este în direcția misiunii noastre. Suntem recunoscători pentru sprijinul instituțional, dar și cel al sponsorilor, pentru că astfel reușim să contribuim la bunăstarea acestor elevi”, a spus reprezetantul  Asociației  Construim Împreună.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Maria Montessori asigură participarea la educație a peste 140 de elevi din oraş şi judeţ, repartizaţi în clase de la pregătitoare până la a X-a ținând cont de particularităţile fiecăruia. Deși instituția există din 1975, transformarea în Centru Școlar pentru Educație Incluzivă s-a produs în 2011, moment în care s-a finalizat și o etapă importantă de extindere. De atunci, au avut loc numeroase proiecte menite să asigure activitățile de educație incluzivă, iar reabilitarea terenului de sport completează armonios dotările pe care instituția le pune la dispoziție elevilor. Termenul de finalizare a lucrărilor este octombrie 2024.

Despre Asociația Art-Music for People

Asociația Art-Music for People, înființată în ianuarie 2015,  are ca principal obiectiv promovarea, sprijinirea, realizarea şi coordonarea de activităţi care să contribuie la dezvoltarea psihică şi fizică a persoanelor cu nevoi speciale, precum autism sau deficiență mintală. Asociația Art-Music for People își desfășoară activitatea atât în plan social, cât și cultural. De asemenea, s-au întreprins activități care au avut ca scop dezoltarea socio-profesională a tinerilor implicați în diverse proiecte, cu finanțare nerambursabilă, Erasmus etc. Campania „Music for Autism” este un proiect derulat de asociație de 11 ani, prin concerte umanitare.

Despre implicarea Allianz-Țiriac Asigurări în comunitate

Allianz-Țiriac este parte a grupului german Allianz, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare și asigurări și cel mai valoros brand de asigurări din lume, potrivit celei mai recente evaluări Interbrand. În România, compania se bucură de stabilitate financiară și de încrederea clienților de peste 30 de ani.

Allianz-Țiriac pune umărul la construirea unui viitor mai bun în România nu doar prin produsele și serviciile puse la dispoziția clienților, ci și prin implicarea activă în comunitățile din care face parte. Prin investițiile în comunitate, compania sprijină, în parteneriat cu organizații neguvernamentale puternice, inițiative sociale care contribuie la creșterea incluziunii sociale, la accesul pentru educație și bunăstare financiară, la protejarea mediului și, nu în ultimul rând, la susținerea sportului și sănătății fizice și emoționale. Doar în 2023 Allianz-Țiriac a investit aproximativ 7,5  milioane de lei în inițiative relevante social și a ajuns la aproape 30.000 de copii prin intermediul programelor derulate.

În plus, compania contribuie activ la un viitor sustenabil prin implicarea în activități de împădurire, ajungând la ajungând la 55000 de puieți forestieri plantați, pe o suprafață de 11 de hectare, cu ajutor din partea angajaților voluntari.

Din 2021 Grupul Allianz este asigurătorul oficial al Jocurilor Olimpice și Paralimpice. Parteneriatul global reunește și susține echipe de sportivi din peste 200 de țări și conectează oameni și organizații într-o mișcare globală de educație a viitoarelor generații și de conștientizare a problemelor sociale și de mediu. În România, Allianz-Țiriac este partenerul Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Comitetului Paralimpic Român și asigurătorul sportivilor români, oferind produse și servicii de asigurare pentru participarea sportivilor de performanță în competițiile locale și internaționale. Doar în 2023 compania a asigurat peste 3000 de participări la competiții și cluburi pentru sportivii pe care îi susține.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.

OMV Petrom este o companie în care, la sfârșitul anului 2023, acționarii români dețin peste 43% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 22,5% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.

OMV Petrom este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu circa 42 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2023. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 18 miliarde de euro.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2023, compania a alocat circa 160 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.

Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.

Despre Decathlon Romania

Decathlon, cel mai important retailer european de articole sportive, deține în momentul de față 31 de magazine la nivel național, la care se adaugă și platforma online, fiind prezent pe piața de retail sportiv din România încă din 2009, cu aproximativ 1.600 de coechipieri în 2023.

Decathlon oferă iubitorilor de sport articole și echipamente pentru mai mult de 80 de sporturi, conform celor mai înalte standarde de calitate și inovație în domeniu, păstrând in permanență obiectivul strategic de a face sportul accesibil cât mai multor români prin oferirea unui raport calitate – preț foarte bun. Magazinele includ produse aparținând mărcilor proprii, precum: Quechua, Btwin, Domyos, Tribord, etc, dar și altor mărci internaționale, adresându-se atât începătorilor, cât și sportivilor de nivel avansat sau profesionist. Incepând cu 2005, Decathlon colaborează cu mai mulți producători industriali, fabricând astfel chiar în România produse marcă proprie pentru drumeții montane, trekking și escaladă (încălțăminte), dar și pentru ciclism (articole textile și biciclete pentruĂ adulți și copii), vândute în întreaga Europă cu eticheta „Fabricat în România”.

Despre Ameropa Grains

Grupul Ameropa este fondat în Elveția, fiind la bază o afacere de familie în domeniul cerealelor și al îngrășămintelor. În România, Grupul Ameropa cuprinde companiile Ameropa Grains, Ameropa Biotech, Agroind, Azomureș, Chimpex și Promat. În județul Constanța, compania are o amprentă semnificativă, cu opt baze și silozuri, prin Ameropa Grains, iar Chimpex este unul dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța, cu o tradiție de excelență în piață de peste 50 ani.

Angajamentul Ameropa față de sustenabilitate se reflectă într-o serie de inițiative:

Dorim să reducem emisiile de carbon, să sprijinim agricultura regenerativă și să promovăm practici responsabile de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare. În anul 2022, am certificat o parte din silozul de cereale Nicolae Bălcescu, situat în regiunea Constanța, pentru depozitarea și prelucrarea cerealelor ecologice.

  • Happy Grains reprezintă proiectul-identitar Ameropa Grains, implementat la nivel național, în 2016, în urma inițiativei care își propune să promoveze C.A.R.E., valorile de bază ale companiei: Conexiuni, Agilitate, Recunoaștere, Expertiză. Obiectivul principal al programului este de a crește interesul copiilor din mediile rurale ale României către școală și către actul educative.
  • Școala mea, natura Proiectul „Școala mea, natura” este implementat în 2023 în trei comunități rurale din județul Constanța: Adamclisi, Ciocârlia și Cobadin, cu planul de a fi scalat în fiecare an către alte cinci sate. Proiectul se înscrie în strategia Ameropa Grains de a se adresa comunităților rurale și de a se implica în educația pentru sustenabilitate.
  • Programe de acțiune pentru mediu Proiectul Constanța „mai verde” este realizat în colaborare cu Chimpex și organizația #PlantămFapteBune și are ca scop plantarea de puieți în jurul pădurii Luminița din regiunea Constanța.
  • A.R.E. Donor Campania de donare de sânge este organizată in fiecare an la sediul Chimpex, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine. Prin campania C.A.R.E. Donor, ne dorim să susținem comunitatea medicală și activitatea Centrului de Transfuzii Constanța.

Related Articles

Back to top button