Social/Economic

NOI REGULI DE CIRCULAȚIE

Atenție, șoferi! Codul Rutier a fost modificat și prevede noi reguli de circulație în sensul giratoriu. Acum, șoferii nu-l mai pot părăsi direct de pe a 2-a sau a 3-a bandă, fără a semnaliza intenția și a acorda prioritate celui de pe banda din dreapta. Practic, aceste reguli se aplicau și până în prezent, doar că, acum, sunt clarificate în legislație.

Regulamentul de aplicare a Codului Rutier a fost modificat la sfârșitul lunii februarie, printr-o Hotărâre de Guvern. Astfel, una din modificările introduse de actul normativ, se referă la circulația în sensul giratoriu.

De asemenea, în ceea ce privește regulile de circulație aplicabile în sensul giratoriu, a fost definită intersecția cu sens giratoriu și s-au stabilit regulile de circulație în cazul acesteia. Astfel, intersecția cu sens giratoriu este definită ca intersecția dirijată, semnalizată ca atare, prevăzută cu una sau mai multe benzi de circulație, în care circulația se desfășoară într-o singură direcție în jurul unei zone centrale.

Șoferii constănțeni au puncte de vedere împărțite cu privire la modificările prevăzute în legislație. Unii sunt de părere că nu s-a schimbat nimic, iar alții consideră că modificările aduse reprezintă un plus.

Cei care circulă pe banda mai apropiată de sensul giratoriu, trebuie să cedeze trecerea, la momentul părăsirii sensului giratoriu, celor care circulă pe banda sau pe benzile mai îndepărtate de centrul sensului giratoriu. Șoferul care schimbă banda de circulație este cel care trebuie să-și cedeze prioritatea.

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button