Actualitate

Gata minivacanța! Lung drumul înapoi spre casă pentru zecile de mii de turiști

S-au distrat la mare sau la munte, și-au încărcat bateriile, acum urmează greul…drumul înapoi spre casă pentru zeci de mii de români. Atât la punctele de trecere a frontierei, cât și pe Autostrada A2, polițiștii se așteaptă la valori crescute de trafic, motiv pentru care s-au luat măsuri suplimentare. Toate detaliile, în materialul următor.

Toate drumurile au dus la mare, dar și la vecinii Bulgari în minivacanța de Rusalii, iar după marea distracție, turiștii revin spre casă, iar tradiționalele cozi nu vor lipsi. Astfel, Garda de Coastă a luat măsuri pentru ca timpul de așteptare să fie redus, prin suplimentarea numărului de polițiști de frontieră care efectuează controlul pe sensul de intrare și prin folosirea unei benzi suplimentare pe contrasens dacă situația impune. Vor fi utilizate și stații mobile de control și se va coopera operativ cu autoritățile de frontieră bulgare pentru fluidizarea traficului in punctele de trecere. Șoferii sunt sfătuiți să se informeze despre timpul de așteptare pe site-ul Poliției de Frontieră Române, secțiunea trafic online, și să utilizeze toate punctele de trecere deschise circulației internaționale cu Bulgaria.

“În această perioadă prin punctele de trecere ale frontierei din subordinea Gărzii de Coastă, de la frontiera cu Bulgaria se înregistrează valori ridicate de trafic în special la Vama Veche si Negru Vodă, recomandăm pe această cale tuturor participanților la trafic care urmează să tranziteze frontiera de stat să utilizeze toate cele 5 puncte de trecere de la frontiera cu Bulgaria și anume Vama Veche, Negru Vodă, Dobromir, Lipnița și Ostrov. Poliția de frontieră aplică măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere ale frontierei pentru diminuarea timpilor de așteptare atât pe sensul de ieșire cât și pe sensul de intrare prin suplimentarea numărului polițiștilor de frontieră avizați la verificări cât și prin utilizarea la maxim a infrastructurii”, a declarat Cms sef Nicolin Alexandru, Șeful poliției de frontiera Mangalia.

Duminică, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 313 mii de persoane, cetățeni români și străini și peste 80 de mii de mijloace de transport, pe ambele sensuri. În ceea ce priveşte activităţile specifice, în zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat: 55 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 27 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 28.660 lei; bunuri ridicate în vederea confiscării, în valoare de peste 1,327.600 lei; nu s-a permis intrarea în ţară a 13 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 23 cetăţeni români din diferite motive legale. Și Poliția Română recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de Rusalii dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, dar și deplasarea dinspre Capitală spre Constanța, având în vedere că este de așteptat ca pe Autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turiști aflați în ultimele zile în stațiuni. Totodată, până la ora 22.00, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor lua măsura devierii circulației pe sensul de mers București – Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești. Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloană și cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:

  • DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;
  • DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Polițiștii recomandă șoferilor să circule cu prudență, să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive și nici dacă sunt într-o stare de oboseală accentuată!

Related Articles

Back to top button