Actualitate

Start campania de informare „SOS! Vesta de salvare salvează vieți”

Autoritatea Navală Română desfășoară în perioada 17 iulie – 15 septembrie campania de informare și conștientizare „SOS! Vesta de salvare salvează vieți”. 

Astfel, în zonele de agrement nautic din toată țara, pe lângă activitatea de control pe care colegii nostri o desfășoară, aceștia stau de vorbă cu cei care dețin ambarcațiuni de agrement, dar și cu cei care sunt pasageri în astfel de ambarcațiuni și le explică pericolele la care se expun dacă aleg să nu poarte vesta de salvare.

Pliante în care se explică rolul fundamental pe care vesta de salvare îl are  sunt împărțite în această perioadă și totodată pe pagina de facebook a Autorității Navale Române se vor posta materiale ce vor avea ca subiect siguranța atunci când practicăm sporturi pe apă sau când alegem o plimbare pe apă. Potrivit datelor centralizate din Registrul Matricol al Ambarcaţiunilor de Agrement şi în Registrul de Evidenţă al Ambarcaţiunilor de Agrement, în momentul de față sunt înmatriculate, respectiv înscrise în evidenţă, un număr total de 12.611 ambarcaţiuni de agrement.

Toți cei care sesizează nereguli în ceea ce privește purtarea vestei de salvare sunt rugați să contacteze căpitănia de port din zona în care se află.

Related Articles

Back to top button